Conveni de col·laboració entre la Paeria i els Voluntaris de Protecció Civil

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el president de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil (AVPC), Josep Lluís Valls, han rubricat aquesta tarda, al Saló del Retaule de la Paeria, el conveni de col·laboració a través del qual s’estableix la participació i compromís d’ambdues parts en els diferents serveis que es presten a la ciutadania. El conveni, que tindrà una vigència d’un any, des del moment de la seva signatura, és prorrogable de forma expressa fins a un màxim de quatre anys.

Durant el seu parlament, el paer en cap ha assenyalat que fa molt temps que els voluntaris de Protecció Civil exerceixen la seva tasca amb “honradesa i vocació”, però ha volgut destacar, molt especialment, la que han desenvolupat durant la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19.

“Des del primer dia, vàreu estar al peu del canó per ajudar en tot allò que fos necessari, des del repartiment de mascaretes als usuaris del transport públic, fins a lliurar material a les residències de la gent gran. Però també heu estat presents en els llocs on s’ha detectat concentracions de gent i també en els carrers i places de Lleida, emetent missatges recordatoris per a fer complir les mesures per frenar l’expansió del virus”, ha dit. L’alcalde els ha agraït, en nom de la ciutat, la seva dedicació, vocació de servei i estima per Lleida. 

L’alcalde ha dit que “des de la Paeria també volem col·laborar en fer la vostra tasca una mica més fàcil. Vull recordar que fa uns mesos el Ple Municipal va aprovar el Document Únic de Protecció Civil Municipal, un pla que ha de permetre millorar l’efectivitat dels serveis de prevenció, facilitar l’activació i coordinació dels serveis i equips d’intervenció necessaris en cada moment, catalogar els recursos humans i materials disponibles o que poden ser-ho, sensibilitzar la ciutadania en matèria d’autoprotecció i, molt especialment, minimitzar els efectes ocasionats per situacions de crisi o excepcionals”.

Per la seva part, el president de l’AVPC, Josep Lluís Vallls, ha apuntat que l’acord signat avui, que actualitza l’existent des de l’any 1997, és un pas endavant per l’associació. Valls ha refermat la vocació dels integrants de l’associació (unes 40 persones actualment) d’estar a la vora dels lleidatans i lleidatanes.

A l’acte de signatura també han assistit els tinents d’alcalde Jordina Freixanet i Paco Cerdà, les regidores Cristina Moron i Marisa Xandri i Miquel Llompart, vicepresident de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil , Agustí Jiménez, secretari i Francesc Xavier Vivó, vocal d’intervenció.

El conveni estableix el desenvolupament i activitats dels voluntaris de Protecció Civil, que estan orientades a la prevenció dels riscos del municipi, l’atenció a les demandes de serveis de suport que determini l’autoritat local de protecció civil, i la col·laboració en situacions de risc o d’emergència per a la població, els béns i el medi, d’acord amb les indicacions de l’autoritat municipal i del responsable operatiu del servei.


Un dels acords del conveni determina la cessió de dos espais municipals per l’AVPC. El primer, a la planta baixa del Centre Cívic de l’Ereta per l’ús d’estatge social, i el segon, al Turó de Gardeny, que s’utilitzarà com a dipòsit de vehicles, material i a sala operativa dels voluntaris.